Palomino d.o.o.

tel.: 041 724 313, 040 887 486, info@diamond-qh.si

Šola jahanja

šola jahanja

Ukvarjamo se s šolo jahanja, preskakovanjem zaprek in dresurnim jahanjem. Imamo strokovno usposobljene kadre za zagotavljanje optimalnih pogojev za vadbo in trening. Pri nas je možno opravljati izpite za jahač 1,2 in kasneje, če je želja tudi tekmovalno licenco za preskakovanje ovir in dresuro. Šolo lahko obiskujejo odrasli, ki že nekaj osnov imajo kot tudi popolni začetnik in otroci.

Na voljo so tudi konji, ki imajo izreden čut za jahača tako, da se boste na konju počutili izredno varnega in vam bo jahanje še posebno v užitek. Učenje jahanja pa se nikoli ne konča, saj na konju koordiniramo veliko gibov in moramo biti pozorni na kopico stvari, poleg tega pa je tudi vsak konj drugačen, ima svoje posebnosti in značilnosti, ki jih moramo spoznati in jih znati obvladovati. Ob tem pa moramo upoštevati tudi, da je konj živo bitje, ki ima lahko slab dan in da včasih ni pri volji za delo. Zato je pomembno, da se ne učimo samo tehnike jahanja, ampak tudi odnosa do konja kot bitja.

 

 

šola jahanjaJahalni tabor

Če pa želite svojemu otroku predstaviti konje in konjeništvo, je najboljše, da ga v njegovem prostem času (počitnicami) vpišete v jahalni tabor. Program v taboru je sestavljen tako, da otrok v varstvu odraslega kadra in inštruktorja pet dni od jutra do večera preživi s konji, se z njimi druži, jim čisti hlev, jih krtači in spoznava osnove jahanja. Vmes pa se zabava pri družabnih igrah, spremlja konje na paši in preživlja produktiven dan v naravi. Tako pride do pristnega stika otroka in konja, ki se velikokrat nadaljuje tudi kasneje, saj se otroci nad konji tako navdušijo, da želijo nadgrajevati svoje znanje in se vpišejo v tečaj.

 

 

 

 

 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo? Preberite več Sprejmite piškotke Zavrnite piškotke Zapri