Palomino d.o.o.

tel.: 041 724 313, 040 887 486, info@diamond-qh.si

Turistična ponudba

Vsak del Slovenije nudi prelepo ježo, ampak mi smo se osredotočili predvsem na Gorenjsko, katera vam ponuja še dokaj neokrnjeno naravo in Dolenjsko katera spada s svojo raznolikostjo tudi med boljše pokrajine za ježo. Za izlet s konji v naravo se je seveda potrebno naročiti vnaprej, da vam lahko pripravimo konje (lahko imate tudi svoje) in vam organiziramo nepozabno ježo. Lahko se odločite za enodnevne, večdnevne izlete ali pa samo za uro jahanja v maneži.

Pogoj za terensko jahanje pa je seveda predznanje. Vedno moramo najprej poznati osnove, ki jih osvojimo v maneži, šele nato se lahko podamo na ježo v naravo. Na prvem mestu pri takem izletu pa je seveda varnost. Poleg obvladovanja konja v koraku, kasu in galopu pa moramo imeti tudi primerno jahalno opremo, ki nam omogoča večjo varnost v sedlu. Vedno morate nositi zaščitno čelado, za otroke je priporočljiva »želva«, imeti morate primerno čvrsto jahalno obutev in jahalne gamaše, katere preprečujejo odrgnine in posledično slabo počutje na konju. Priporočljiva oprema pa so tudi jahalne hlače, jahalne rokavice in brezrokavnik z veliko žepi, da v njega spravite najnujnejše stvari.

Torej, če si želite ti dve pokrajini ogledati iz konjevega hrbta, spati na seniku, na travniku v spalni vreči ali preživeti noč na kakšnem ranču s konji stopite z nami v stik in željo vam bomo z veseljem izpolnili.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo? Preberite več Sprejmite piškotke Zavrnite piškotke Zapri